SSL certificate correctly imported

Κόστος Ανάπτυξης Ιστοσελίδας

Την ιστοσελίδα σας την παραγγέλνετε συνήθως. Υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις που θα τη βρείτε σε κάποιο ράφι ή για διάφορους λόγους θα σας την προτείνει μία εταιρία σαν προσφορά. Ακριβές κόστος δεν είναι εύκολο να δοθεί σε νούμερα, αλλά υπάρχουν κάοιοι κανόνες τους οποίους μπορείτε να ακολουθήσετε.

Η μακέτα μίας ιστοσελίδας σας δείχνει τους χώρους στους οποίους μπορείτε να τοποθετήσετε το υλικό σας, όπως συνήθως και τις διαστάσεις αυτών των χώρων. Όσο πιο περίτεχνοι είναι οι χώροι που βλέπετε, τόσο μεγαλύτερη είναι η εργασία που χρειάζεται για να αναπαράγουμε τη μακέτα στην ιστοσελίδα σας. Αυτό που ίσως σας εκλήξει είναι οι διαφορετικές τιμές που μπορεί να σας δώσει μία εταιρία. Αυτό συμβαίνει διότι η εταιρία έχει κατασκευάσει ή προμηθευτεί έτοιμες μακέτες για να μπορεί να σας τις δείξει.

Με αυτό τον τρόπο, το κόστος της ανάπτυξης της μακέτας περιορίζεται εξαιτίας του γεγονότος ότι περισσότεροι πελάτες θα την επιλέξουν. Με αυτό τον τρόπο οι εταιρίες μπορούν να σας δείξουν καλές μακέτες διατηρώντας το κόστος χαμηλό. Συνήθως σε αυτές τις μακέτες μπορούν να γίνει ελάχιστες έως καθόλου αλλαγές. Η επόμενη πρόταση είναι το δείγμα. Αν μπορέσετε να υποδείξετε κάποιο ή κάποια δείγματα που σας αρέσουν ή να επιλέξετε μία έτοιμη μακέτα και να βασιστείτε σε αυτή, μπορούμε να σας παράγουμε μία μακέτα η οποία να είναι πιο κοντά στην απόλυτη αρέσκαιά σας. Σε αυτές τις προτάσεις ωφείλετε να αφήσετε τους χώρους ανέπαφους συνήθως και να επικεντρωθείτε στα εικαστικά στοιχεία των χώρων, ώστε να είναι της αρεσκείας σας. Εδώ το κόστος ανεβαίνει, καθώς είναι δύσκολο να οριστούν από την αρχή ο αριθμός των βημάτων που θα χρειατεί για την ανάπτυξη της μακέτας. Τέλος, μπορείτε να επιλέξετε την πλήρη ανάπτυξη μίας εξειδικευμένης μακέτας για την ιστοσελίδ σας. Η εταιρία σε αυτή την περίπτωση θα σας στείλει κάποιον αναλυτή για να εξετάσετε το γενικότερο σχέδιο της ιστοσελίδας σας και μετά θα συνεργαστείτε κυρίως με γραφίστα ώστε να οπτικοποιηθεί το αποτέλεσμα που χρειάζεστε.

Το δεύτερο τμήμα που εππηρεάζει το κόστος της ιστοσελίδας σας είναι οι υπηρεσίες που τοποθετείτε επάνω τις. Οι υπηρεσίες είναι οι μηχανισμοί με τους οποίους φαίνεται η ιστοσελίδα σας. Για παράδειγμα, ένας μηχανισμός που έχουν οι ιστοσελίδες είναι τα κείμενα. Ένας άλλος είναι η φόρμα επικοινωνίας. Άλλα παραδείγματα είναι ο κατάλογος, το προϊόν, η σελιδοποίηση κλπ. Ο αριθμός των υπηρεσιών και η πολυπλοκότητα κάθε μίας εππηρεάζει το συνολικό κόστος της ιστοσελίδας σας.

Το τρίτο στοιχείο κοστολόγησης της ιστοσελίδας σας είναι το υλικό που θα αναρτήσουμε στην ιστοσελίδα σας. Το υλικό αυτό είναι ότι αλλάζει πάνω στη μακέτα, δηλαδή περιλαμβάνει το λογότυπο, το μενού επιλογών, τα κείμενα, οι φωτογαφίες των προϊόντων σας και κάθε άλλο στοιχείο. Το κόστος του υλικού καθορίζεται καταρχάς από τον όγκο του, δηλαδή πόσες σελίδες κειμένου, φωτογραφίες, προϊόντα θα αναρτηθούν. Ένα δεύτερο στοιχείο είναι ότι το υλικό μπορεί να χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία ή επιμέλεια. Αν για παράδειγμα το ενδεδειγμένο φόντο στις φωτογραφίες είναι λευκό, αλλά εσείς έχετε άλλο φόντο, μπορεί να ζητήσετε την επεξεργασία των φωτογραφιών. Τέλος, αν για κάποιο λόγο χρειάζεστε μεταφράσεις ή και δημιουργία μέρους ή του συνόλου του υλικού σας, μπορούμε να το αναλάβουμε.

Τέλος θα μιλήσουμε για τα διεχειριστικά συστήματα. Τι είναι ένα διαχειριστικό σύστημα; Είναι ένα πρόγραμμα στο Internet επί του προκειμένου από το οποίο μπορείτε να ενημερώνετε μέρος ή και το σύνολο του υλικού σας. Ανάλογα με το υλικό που θέλετε να ενημερώνετε διαμορφώνεται και το κόστος. Πότε χρειάζεστε ένα διαχειριστικό σύστημα; Όταν επιθυμείτε να ανανεώνετε μόνοι σας το υλικό της ιστοσελίδας σας.

Επίσης, πρέπει να λάβετε υπόψη σας τα διαστήματα ενημέρωσης του υλικού σας. Αν είναι αραιά, π.χ. ανά ένα έτος ή αν χρειάζεστε επεξεργασία στο υλικό σας, σας προτείνουμε να σκεφτείτε να προχωρήσετε χωρίς διαχειριστικό σύστημα, απλά ρωτήστε τον κατασκευαστή σας αν μπορεί να προσαρτηθεί κάποιο στην ιστοσελίδα σας και πόσο θα σας επιβαρύνει. Εμείς κατασκευάζουμε τις ιστοσελίδες (εκτός πολύ εξεζητημένων περιπτώσεων) με τη δυνατότητα προσάρτησης διαχειριστικού συστήματος όποτε το χρειαστείτε, χωρίς επιπλέον χρεώσεις. Αυτό είναι σημαντικό στοιχείο διότι αν δεν κατασκευαστεί μία ιστοσελίδα με προδιαγραφές για διαχειριστικό σύστημα, μπορεί να απαιτηθούν εκτεταμένες εργασίες στην ιστοσελίδα πριν την κατασκευή του διαχειριστικού.

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε στα ζητήματα της κοστολόγησης ώστε να μπορείτε να κρίνετε τη συμφερότερη προσφορά για εσάς. Ελπίζουμε σύντομα να συνεργαστούμε μαζί σας. Αν έχετε κάποια απορία σχετικά με αυτό το άρθρο, μη διστάσετε να μας στείλετε e-mail από τη φόρμα επικοινωνίας μας.