SSL certificate correctly imported

Οι Τεχνολογίες Μας

Στη Watergate, πιστεύοντας ότι ο πελάτης πρέπει πάντα να έχει άρτια ενημέρωση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που επιλέγει, σας συνοψίσαμε σε αυτή την ενότητα κάποιες από τις τεχνολογίες που έχουμε επιλέξει για την ανάπτυξη των έργων που αναλαμβάνουμε.

Ιστοσελίδες / Συστήματα Extranet

Επί της αρχής, πιστεύουμε ότι το hosting της ιστοσελίδας σας είναι καλύτερο να βρίσκεται σε server Linux. Οι server αυτοί, όταν τους διαχειρίζονται σωστά εκπαιδευμένοι τεχνικοί, είναι οι πιο ασφαλείς και γρήγοροι που θα βρείτε. Στους servers αυτούς, θα βρείτε τον Apache Web server, τον πιο διαδεδομένο web server στον κόσμο και τη MySQL για βάση δεδομένων. Τα συστήματα και οι ιστοσελίδες που αναπτύσσουμε υλοποιούνται στη γλώσσα PHP και αξιοποιούν την παραπάνω διάταξη server. Οι λόγοι που επιλέξαμε αυτό το συνδυασμό τεχνολογιών είναι:

  1. Ασφάλεια. Δεν υπάρχει τίποτα πιο άσχημο από το να κοιτάς την ιστοσελίδα σου και κάποιος hacker να έχει αποκτήσει πλήρη πρόσβαση σε αυτή. Η PHP και το Linux γενικότερα διαθέτουν εξελιγμένη προστασία κατά των επιθέσεων.
  2. Ταχύτητα. Η PHP είναι μία από τις πιο γρήγορες γλώσσες για την ανάπτυξη των ιστοσελίδων.
  3. Κόστος. Το συνολικό κόστος για την ιστοσελίδα σας είναι χαμηλότερο σε σχέση με ανταγωνίστριες τεχνολογίες.
  4. Εκτεταμένη χρήση. Οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε βρίσκονται παντού στο Internet. Μεγάλα συστήματα, όπως το Facebook, είναι κατασκευασμένα με τις ίδιες τεχνολογίες.

Συστήματα Intranet

Τα συστήματα Intranet βασίζονται στο δικό σας δίκτυο. Αν δεν έχετε κάποιο δίκτυο και θέλετε να δημιουργήσετε ένα, μαζί με το σύστημά σας, έχουμε τις κατάλληλες προτάσεις στην ενότητα των δικτύων. Εάν όμως έχετε έτοιμο το δίκτυό σας, τότε η καλύτερη επιλογή είναι η τεχνολογία που θα χρησιμοποιήσετε να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο την υποδομή σας. Σας έχουμε τρεις προτάσεις, ανάλογα με την υποδομή σας:

  1. Αν έχετε το δίκτυό σας στημένο σε server Microsoft Windows, σας προτείνουμε την τεχνολογία .NET. Είναι ανεπτυγμένη από την ίδια εταιρία (Microsoft) και μπορεί να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που σας παρέχει το δίκτυό σας.
  2. Αν το Intranet σας είναι στημένο με βάση το Linux, σας προτείνουμε τις ίδιες τεχνολογίες με τα συστήματα Extranet, όπως παρουσιάσαμε στην προηγούμενη ενότητα.
  3. Αν το δίκτυό σας είναι μικτό και θέλετε να αξιοποιήσετε όλα τα στοιχεία του δικτύου σας, προτείνουμε την τεχνολογία Java. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει την εγκατάσταση σε αρκετές διαφορετικές πλατφόρμες, δίνοντάς σας τα καλύτερα και από τους δύο κόσμους.

Λογισμικό - Εφαρμογές

Σε αυτή την ενότητα σας προτείνουμε τις λύσεις που εφαρμόζουμε για την ανάπτυξη συστημάτων που δε χρησιμοποιούν τον browser σαν διεπαφή. Αν επιθυμείτε να δείτε τις προτάσεις μας για τέτοιες εφαρμογές, μπορείτε να ανατρέξετε στις προηγούμενες ενότητες των συστημάτων intranet & extranet. Σε αυτή την ενότητα ξεχωρίζουμε 2 βασικούς κορμούς συστημάτων παρακάτω:

  1. Εφαρμογές desktop. Οι εφαρμογές εγκαθίστανται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που χρησιμοποιείτε και σας βοηθούν να εκτελέσετε κάποια εργασία. Αν δουλεύετε σε περιβάλλον Windows, σας προτείνουμε την τεχνολογία .NET, σε κάθε άλλη περίπτωση η Java θεωρούμε ότι θα σας καλύψει με άψογο τρόπο.
  2. Middleware. Συχνά, κατά την ανάπτυξη κάποιου συστήματος χρειαζόμαστε ένα κομμάτι να βρίσκεται σε κάποιο server της εταιρίας. Οι προδιαγραφές αυτής της εφαρμογής είναι διαφορετικές από τις εφαρμογές desktop. Για αυτό το λόγο, προτείνουμε την ανάπτυξή τους σε C++, ώστε να μπορούμε να εκμεταλλευθούμε όλη τη δύναμη του επεξεργαστή και να έχει το πρόγραμμά μας τη μέγιστη δυνατή απόδοση.

Hosting

Όπως αναφέραμε στην ενότητα των ιστοσελίδων, το hosting που προτείνουμε είναι Linux. Όχι μόνο προσφέρει καλύτερη ταχύτητα και απόδοση, αλλά η ασφάλεια, σημαντικό στοιχείο αν θέλετε να προστατεύσετε τα δεδομένα και την ιστοσελίδα σας, είναι ανάμεσα στις καλύτερες παγκοσμίως.

Δίκτυα - Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές

Το εταιρικό δίκτυο επικοινωνιών είναι ένα βασικό εργαλείο της εταιρίας σας. Στη Watergate, πιστεύουμε ότι η καλύτερη δυνατή λύση έρχεται πάντα μέσα από τη μελέτη των αναγκών σας. Θέλοντας να σας δώσουμε κάποιους γενικούς κανόνες, χωρίσαμε τα δίκτυα στις ακόλουθες ενότητες:

  1. Υπολογιστής (Computer). Οι περισσότερες εργασίες πραγματοποιούνται μέσα στον προσωπικό υπολογιστή (personal computer). Ένα σωστά στημένο μηχάνημα σας παρέχει ταχύτητα και ασφάλεια στην εκτέλεση των προγραμμάτων.
  2. Local Access Network. Το τοπικό δίκτυο αποτελεί τον κεντρικό κόμβο συνεργασίας των υπολογιστών της εταιρίας σας. Για να καλύψετε τις ανάγκες σας, μπορούμε να σας παρέχουμε ένα ομότιμο δίκτυο για τους υπολογιστές στο χώρο εργασίας, ή ακόμη και εξυπηρετητές ονοματοδοσίας και εξελιγμένες αρχιτεκτονικές για την κάλυψη των αναγκών σας.
  3. Intranet. Τα τοπικά δίκτυα σας παρέχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώσετε και να αξιοποιήσετε καλύτερα τους πόρους σας εντός του γραφείου ή του κτιρίου στο οποίο βρίσκεστε. Αν έχετε υποκαταστήματα ή εξωτερικούς εργαζόμενους, μπορείτε να τους παρέχετε με ασφάλεια τις εσωτερικές εφαρμογές σας μέσα από το δικό σας Intranet.
  4. Extranet. Αν επιθυμείτε να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε συστήματα που αφορούν συνεργάτες σας ή προμηθευτές, τότε χρειάζεστε το δικό σας Extranet. Μπορείτε να παρέχετε τις πληροφορίες και τα συστήματα που θέλετε να χρησιμοποιούν χωρίς να ανησυχείτε για τους εσωτερικούς σας πόρους.
  5. Internet. Το Internet έχει γίνει απαραίτητο εργαλείο για τις εταιρίες. κάθε μέρα χρησιμοποιείτε εφαρμογές όπως το e-mail για ανταλλαγή πληροφοριών, ή η την περιήγηση σε ιστοσελίδες. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν με ασφάλεια και ταχύτητα αν εμπιστευθείτε τη σύνδεσή σας σε εμάς.